Ağırlıklı Battaneiye Nedir?

Ağırlıklı battaniye, çocukların duyusal, duygusal ve zihinsel sağlığını desteklemek amacıyla tasarlanmış özel bir terapi materyalidir.
Ağırlıklı battaniyeler, mikro boncuklar, plastik veya cam boncuklar gibi malzemelerle ağırlığı artırılmış örtülerdir. Bu ağırlık, çocuğun vücudunda onu rahatsız etmeyen bir baskı oluşturarak derin duyu uyarımı (propriosepsiyon) sağlar.

Pediatrik Beslenme Bozukluğu Nedir?
Bebek veya çocuğun herhangi bir nedene bağlı olarak yaş ve gelişim düzeyine uygun beslenme becerilerini gösterememesidir.

Samsun Duyu Bütünleme Merkezleri

Neurosound; işitsel algı temelli bir gelişim ve terapi programıdır. Programın bilimsel alt yapısı işitsel algının öğrenme, iletişim ve davranış üzerindeki etkisine dayanır. Sistemin kurucusu Dr. Alfred Tomatis’tir.

Pediatrik Ergoterapi Samsun

BEKAM ErgoGym Programı Nedir?
ErgoGym; normal gelişim gösteren çocukların duyusal motor ve bilişsel becerilerini desteklemek üzere oluşturulmuş özel bir programdır.
Duyusal sistemin desteklenmesi, çocuklarda dikkat, algı, odaklanma, denge, koordinasyon, vücut farkındalığı ve motor beceriler başta olmak üzere birçok becerinin gelişimine katkı sağlar. Bu becerilerin gelişimi yürütücü işlevler olarak bilinen bilişsel becerileri, akademik ve sosyal başarıyı önemli ölçüde artırır.

BEKAM Welness Çocuk Jimnastik ve Yoga Merkezi

Sporun çocukların sağlığı ve gelişimi üzerine olumlu etkileri nelerdir?
Spor, çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığını güçlendirir. Aynı zamanda sosyal becerilerini geliştirir. Özgüveni artırır ve disiplin kazandırır. İletişim yeteneklerini geliştirirken zaman yönetimi gibi önemli becerilere de katkı sağlar.

Samsun Bekam Oyun, Ergoterapi

Çocuklara oyun seçerken ve dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. İşte çocuklara oyun
seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar:

Duyusal Oyun ve Duyu Bütünleme Terapisi

Duyu Bütünleme Bozukluğu İçin Yaş Sınırı Var mı?

Duyusal Oyun ve Duyu Bütünleme Terapisi

Duyu Bütünleme Bozukluğu İyileşir mi?

Samsun Ergoterapist BEKAM

Ergoterapistler Kimlerle Çalışır? Ergoterapistler Kimlere Hizmet Verirler?

Samsun Ergoterapist BEKAM

Ergoterapistler Kimlerle Çalışır? Ergoterapistler Kimlere Hizmet Verirler?