Çocuklarda Ses Hassasiyeti Varsa Neler Yapılmamalı?
- Çocuğun bulunduğu ortamda televizyon, radyo veya müzik aletleri yüksek sesle çalıştırılmamalıdır.
- Çocuğun ani ve yüksek seslere maruz kalmasından kaçınılmalıdır. Bu, çocuğun seslere karşı duyarlılığını artırabilir ve korku oluşturabilir.
- Çocuk rahatsız olduğu halde sadece alışması için sese maruz bırakılmamalıdır. Bu yaklaşım bebekte stres ve kaygıya neden olabilir.
- Çocuk seslere alışması için zorlanmamalıdır. Zorlama, çocuğun kendini baskı altında hissetmesine ve adaptasyon sürecinin uzamasına neden olabilir. Sürecin sorunsuz ve başarılı ilerlemesi kontrollü ve kademeli olmasına bağlıdır.
- Beyaz gürültü kullanılacaksa, uzun süre ve çok yüksek sesler kullanılmamalıdır.
- Çocuk için sürekli sessiz bir ortam oluşturmaktan da kaçınılmalıdır. Bu durum bebeğin normal seslere adaptasyon sürecini uzatır ve zorlaştırır.
Doç. Dr. M. Şükrü PAKSU Çocuk Kliniği
Çocuk Gelişimi Departmanı
Bebek ve Çocuk Uyku Danışmanlığı Programı
Mimarsinan Mahallesi 176. Sokak No: 6AB
BEKAM Ergoterapi Dil ve Konuşma Terapisi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Yanı
Atakum-SAMSUN
Tel: 0552 369 06 55
Türkçe Heceleme Kılavuzu – BEKAM Samsun Ergoterapi ve Danışmalık Merkezi
Türkçe Heceleme Kılavuzu ve PDF belgesi:
Türkçe bir kelime hecelerine nasıl ayrılır veya hecelere ayırma ya da heceleme kuralları nelerdir? Öğrenci ve ailelerin en sık aradığı veya en çok merak ettikleri konulardan birisidir.
BEKAM Terapi ve Danışmanlık Merkezi olarak, öğrencilerin heceleme kurallarını kolay ve kalıcı olarak öğrenmeleri için Türkçe Heceleme Kurallarını sistematik hale getirerek sizler için derledik.
Çocuklar Hangi Sıklıkla İdrara Çıkmalı?
Çocuklar Hangi Sıklıkla İdrara Çıkmalı?“ Bebek ve çocukların günlük hangi sayıda ve sıklıkta idrar yapması gerektiği ailelerin merak ettiği konulardan birisidir.
Çocuklarda ve Bebeklerde Ses Hassasiyetini Düşündüren 15 Bulgu
Çocuklardave bebeklerde ses hassasiyetini düşündüren 15 bulgu nelerdir?
Ses hassasiyeti, diğer insanlar için kabul edilebilir düzeydeki seslerin bir bebek veya çocuk tarafından aşırı, rahatsız edici, acı verici, tedirgin edici ya da kaygı verici olarak algılanmasıdır.